7 jul 2016

MVW trauma helikopters bij SBS 6 "Dokter Tinus"

Geplaatst door Thom de Roode
Afdeling: 
Vliegen

Een tijdje geleden is de MVW benaderd door SBS 6 omdat men op onze web-site gezien had dat wij met model trauma helikopters vliegen. Omdat de echte trauma helikopter wat te duur was wilde men graag onze helikopters laten vliegen tijdens de opnamen van "Dokter Tinus" serie 5.

Na wat heen en weer mailen met foto's en video's waren vandaag de opnamen in Veenklooster (Friesland). Hein, Martijn en Thom waren namens onze club aanwezig en werden met veel enthousiasme ontvangen door het SBS 6 team.

Mensen vroegen of ze met de helikopters op de foto mochten en bewonderden onze helikopters! Het was een fantastische opnamelocatie met veel bos en natuur.

Nadat we eerst nog even een paar scene opnamen in het bos hadden gezien, waren wij aan de beurt om te gaan vliegen. Eerst werd er doorgesproken hoe de helikopter het beste kon vliegen en vervolgens werden er zes korte vluchten uitgevoerd.

Thom was de piloot en vloog met de EC135 trauma helikopter van Hein. Dit was niet een eenvoudig klus, want er stond behoorlijk veel wind en er moest op een relatief kleine oppervlakte tussen de bomen gevlogen worden (turbulent dus). Maar de SBS 6 mensen waren erg tevreden met het resultaat!

Na afloop hebben wij nog met z'n allen gegeten en wilden een paar acteurs nog even met ons op de foto!

Het was een erg leuke ervaring met leuke en bekende Nederlanders. De trauma helikopter zal te zien zijn in aflevering 10 van "Dokter Tinus" op SBS 6 (24 of 31 oktober 2016) en onze club zal vermeld worden in de aftiteling.

Thom

 


 

Nolina
Kaasboederij van Harten


Honden- en Kattenvoeding

RC-Modelshop Trucks Magazine
Nolina