Algemeen

Welkom bij de Modelbouw Vereniging Woubrugge.

Onze modelbouwvereniging is opgericht in 1982 en heeft zo'n 175 leden. Wij hebben hobbyisten die van verschillende markten thuis zijn. Er zijn bouwers van radiografisch bestuurde modelvliegtuigen, vrachtwagens en boten. Deze groepen zijn weer onder verdeeld in groepen voor een speciale tak van modelbouwsport. Op deze website lees je meer informatie over deze verschillende groepen.

We hebben een eigen clubhuis in Woubrugge. Daar kun je aan je model werken en advies krijgen. Ook staan hier diverse machines die je kunt gebruiken en waarbij je hulp kan vragen.

Elke woensdagavond is er clubavond waar iedereen welkom is. Ook is er op de laatste vrijdag van de maand een thema-avond waar je meer te weten kan komen over alles wat met de modelbouw te maken heeft.

Nadat we in de jaren tachtig zijn aangesloten bij de ANSF (Algemene Nederlandse Scheepsmodelbouw Federatie) is een periode begonnen waardoor wij steeds meer nationaal en internationaal gingen opereren, met name in de landelijke scheepsmodelwedstrijdsporten. Deze ANSF is op haar beurt weer aangesloten bij de 'NAVIGA'-organisatie die in het Oostenrijkse Wenen is gezeteld en als overkoepelende wereldorganisatie voor scheepsmodelsporten fungeert. Inmiddels is de ANSF opgeheven per maart 2022 wegens onvoldoende leden, en vooruitzichten.

Met ingang van oktober 2014 is de modelvliegers groep bij de KNVvL aangesloten, en hanteren zij de landelijke KNVvL richtlijnen op ons modelvliegveld. Dit houdt in dat je bij ons je landelijk KNVvL vliegbrevet kunt halen, nodig om zelfstandig te mogen vliegen op ons modelvliegveld.

Wij nodigen je uit om een keer langs te komen op een woensdagavond. De koffie staat klaar!


 

 

Nolina
Kaasboederij van Harten Bouwbedrijf D. Hoek  
    Nolina