FSR Speed

Het gaat bij deze activiteit niet alleen om de techniek en de modelbouw, maar tevens om de actie die er bij racesporten nu eenmaal bestaat. De zogenaamde FSR-V klasse bijvoorbeeld, (Fern Steuering Rennbootte mit Verbrennungsmotor), die niet alleen technische vaardigheden vereist maar ook tactisch nogal wat van deze 'modelbouwer' verlangt, is erg populair bij onze vereniging.

Veel doorzettingsvermogen is nodig om in deze modelwedstrijdsport het beste te bereiken. In de FSR-V sport worden snelheden gehaald van zo'n 85 km per uur doch met de hydro-planes zijn snelheden boven de 135 km per uur mogelijk mits dat er voldoende ruimte is.

Er is altijd concurrentie aanwezig en als éénling is er geen vergelijk mogelijk. Deze modelspeedboten varen tegen de klok een parcours in de vorm van de hoofdletter "M" met een basis afmeting van 100 x 50 meter.

De Hydro en de Offshore boten varen met de klok mee, op een Ovaal parcour van 100 x 20 meter. In alle klasse varen we met verschillende cilinder inhouden! De klasse zijn 3,5 cc. 7,5 cc.15 cc. 27 cc & 35 cc!

De heats voor de FSR-V worden met max.15 boten gevaren, met een tijdsduur van 20 minuten in de voorrondes. De finale, waar de beste 12 aan mee mogen doen, duurt 30 min.

De Offshore klasse vaart 8 min. De Hydro klasse hebben een vliegende start en maken 7 snelle rondes ! De 3,5 t/m 15 cc motoren worden gestookt met een mix van Methanol / Nitro / Olie ! De 27 & 35 cc zijn 2 Takt benzine motoren!

De Modelspeedboot die U hier onder ziet is een FSR 15 cc. De snelheid is ongeveer 80 km/uur en hij verbruikt over een 1/2 uur 3,5 Liter brandstof ! 90 % van de speedvaarders maakt zijn eigen boot. De rompen zijn van koolstof / Kevlar en epoxy! Het is echt een Eindeloze Hobby. In de winter bouwen en zomers varen!

     

Verzamelblad van uitslagen FSR_V en Offshore snertrace 2022. Klik op het PDF bestand:

Publicatieblad uitslag snertrace 2-10-2022.pdf 


 

 

Nolina
wetronic-logo Bouwbedrijf D. Hoek
    Nolina