Nieuws

21 feb 2021
Afdeling: 
Vliegen

Beste Vliegers,

Zoals jullie weten is ons modelvliegveld al geruime tijd gesloten i.v.m. Corona maatregelen. Nu het weer beter wordt en het aantal Corona besmettingen is afgenomen, heeft het bestuur besloten om het modelvliegen op ons modelvliegveld vanaf zondag 21 februari 2021 weer te hervatten. De voorwaarde hierbij is wel dat we ons streng aan ons Corona protocol houden, zoals we dit vorig jaar ook keurig met z’n alle deden.

Het Corona Protocol is iets aangepast, o.a. is de max. limiet van 15 vliegers weer van kracht. Lees het Corona protocol even goed door, zodat je volledig op de hoogte bent van de Corona regels. Aanmelden dient ook weer via de “MVW zin om te vliegen” Whatsapp groep te geschieden.

Gisteren is een van de bestuursleden op het vliegveld gaan kijken, en het gras schijnt er goed bij te liggen en is niet extreem lang. Wel is er de laatste tijd veel met vrachtwagens over het toegangspad gereden, er zijn wat meer kuilen en er liggen enkele rijplaten. Rij dus voorzichtig, zodat er geen schade aan auto’s ontstaat.

Het bestuur zal de ontwikkelingen rondom Corona nauwlettend blijven volgen, en indien nodig bijsturen.

Ik hoop jullie weer snel te zien op ons mooie modelvliegveld!

 

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge

6 jan 2021
Afdeling: 
Algemeen

Beste MVW leden,

Allereerst wensen wij alle leden een gezond en gelukkig 2021! We hopen dat met de start van het vaccinatie programma, in de loop van 2021 weer wat meer vrijheden krijgen, en dat we de verenigingsactiviteiten weer langzaam kunnen oppakken.

Het bestuur heeft de afgelopen tijd veel online overleggen gehad, want de zaken rondom het clubhuis en het vliegveld gaan gewoon door. We kunnen melden dat we inmiddels een aantal overleggen met de gemeente hebben gehad, met als positief resultaat dat we inmiddels bezig zijn met de notaris stukken. Belangrijk is ook dat we inmiddels een zeer goede relatie met onze bovenburen (het museum) en de gemeente hebben opgebouwd.

Daarnaast hebben wij van de burgermeester van de gemeente Kaag & Braassem een officiële verklaring van geen bezwaar ontvangen met betrekking tot ons modelvliegveld. Tevens hebben wel ook een bevestiging ontvangen dat er geen extra vergunning voor het vliegveld hoeft te worden aangevraagd. Dit is positief nieuws voor de vliegers, want ons vliegveld is hierdoor een officieel erkent modelvliegveld gewoon. Wel zijn we nog in overleg over de container op ons vliegveld, maar de verwachting is dat we hier ook wel uit gaan komen.

De trage en slechte internetverbinding in ons clubhuis was altijd al een zorgpunt, maar er is nu een Ziggo kabel verbinding aangevraagd welke over elke weken aangelegd zal worden. Door de samenwerking met het museum zullen kosten voor deze aansluiting door beide gedragen worden, wat per saldo uitkomt op iets lager kosten voor onze vereniging voor een snellere en betere verbinding.

Het bestuur is nog in beraad over het tijdstip van de algemene leden vergadering (ALV). De verwachting is dat de ALV dit jaar later zal plaatsvinden i.v.m. Corona maatregelen. Onze voorkeur heeft het om geen online ALV te organiseren.

Als laatste nog een mededeling van onze Penningmeester, dat de automatische incasso voor het clublidmaatschap (en eventueel KNVvL) op 25 januari 2021 geïncasseerd zal worden.

Wij wensen de leden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

30 dec 2020
Afdeling: 
F2 Schaal

Vanwege het veelvuldige gebruik van de term 'F2' binnen onze club toch even een korte uitleg omtrent deze misvatting met betrekking tot het aanduiden van een groep scheepsmodel-vaarders. We hebben tenslotte weinig te doen in deze corona tijd waarbij vele restricties het dagelijks leven platlegd.

20 dec 2020
Afdeling: 
Vliegen

Beste Vliegers,

Zoals jullie waarschijnlijk wel vernomen hebben, gaat er per 1 januari 2021 iets veranderen in de wetgeving Modelvliegen. Dit is het gevolg van de EU-wetgeving voor drones (en modelvliegtuigen) die dan ingaat.

We kunnen als club kiezen uit twee opties;

  1. Als club een verenigings-exploitantnummer aanvragen, waarmee iedereen binnen ons club op alle erkende modelvliegvelden mag vliegen. Kosten eenmalig €23,- en jaarlijks €11,-.
  2. Iedere vlieger zijn eigen exploitantnummer aanvragen, waarmee deze op alle erkende modelvliegvelden mag vliegen. Kosten eenmalig €23,- en jaarlijks €11,-.

Omdat er flinke financiële en juridische risico’s aanzitten voor de club, wanneer zich een incident voordoet als één van de leden met het verenigings-exploitantennummer buiten clubverband vliegt, volgen wij het advies van de KNVvL om iedere vlieger zijn eigen exploitantnummer te laten aanvragen (optie 2).

Vanaf 31 december 2020 moet je jezelf bij de RDW registreren.

Klik hier voor het document van de KNVvL, waarin precies staat uitgelegd hoe je een exploitantnummer kunt aanvragen, en wanneer je een online examen noodzakelijk is.

Let op! Zonder exploitantnummer op je modelvliegtuig mag je volgens de wet na 31 december 2020 niet meer modelvliegen.

Als je vragen of hulp nodig hebt, kan je altijd even contact met de secretaris opnemen.

 

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge

16 dec 2020
Afdeling: 
Algemeen

Beste MVW leden,

Ondanks dat modelvliegen niet verboden is, kregen wij zojuist van de KNVvL het advies om alle vliegactiviteiten te staken. Dit heeft te maken met het feit dat het land nu niet meer in een gedeeltelijke, maar een echte lockdown is. Er is opnieuw een groot pakket aan maatregelen om sociale contacten, reizen en groepsrecreatie te beperken. De norm is zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit werd ons ook tijdens de indringende boodschap van de minister-president op het hart gedrukt.

Het bestuur heeft dan ook besloten om dit advies te volgen, mede ook om solidair te zijn met de truckers en vaarders binnen onze vereniging. Het noodzakelijke veldonderhoud (max. 2 personen) zal nog wel doorgang vinden.

Het staken van de vliegactiviteiten gaat per direct in en is voor onbepaalde tijd. Het MVW bestuur volgt de situatie dagelijks en zal indien de situatie het weer toelaat de Corona maatregelen versoepelen.

Zoals wij gisteren ook al hebben geschreven, wensen wij iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd, zeker nu de kerstdagen en de jaarwisseling er aan komen. Laten we elkaar helpen in deze lastig tijd, door af en toe contact op te nemen met andere leden binnen onze vereniging, waarvan je weet dat ze eenzaam zijn of het erg moeilijk hebben.

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge

16 dec 2020
Afdeling: 
Algemeen

Beste MVW leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar het gaat niet goed met het aantal Corona besmettingen en ziekenhuizen opnamen in ons land. Premier Rutte heeft zojuist een toespraak gehouden en de komende vijf weken zal er een totale lockdown plaatsvinden.

Voor zover wij nu kunnen inschatten, met de beperkte informatie die wij ontvangen hebben, blijven voor onze club de al eerder gecommuniceerde maatregelen van kracht. Echter heeft het MVW bestuur wel moeten besluiten om het maximaal aantal leden, welke tegelijkertijd in het clubhuis aanwezig mogen zijn, te verlagen naar 2 personen op een afstand van minimaal 1,5m van elkaar. Deze extra maatregel gaat vanaf morgen (dinsdag 15 december) in.

Het MVW bestuur volgt de situatie dagelijks en zal indien nodig de genomen maatregelen uitbreiden of terugdraaien. We volgen hierbij het advies van de overheid en de gemeente Kaag en Braassem.

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd, zeker nu de kerstdagen en de jaarwisseling er aan komen. Laten we elkaar helpen in deze lastig tijd, door af en toe contact op te nemen met andere leden binnen onze vereniging, waarvan je weet dat ze eenzaam zijn of het erg moeilijk hebben.

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge

25 okt 2020
Afdeling: 
Vliegen

Beste vliegers,

Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdag waarin extra Corona maatregelen werden aangekondigd, heeft het MVW bestuur in overleg met de gemeente Kaag en Braassem ons Corona protocol iets aangepast. Het belangrijkste is dat we absoluut de minimale 1,5m afstandsregel naleven en dat we dus ook met maximaal 3 personen aan de ronde tafel kunnen zitten.

Lees het Corona protocol goed door en stel vragen als er zaken onduidelijk zijn.

Alle leden dienen zich aan deze voorwaarden te houden, en er zal door het bestuur streng worden opgetreden bij het niet naleven hiervan. Het gevolg kan zijn een totale sluiting van ons vliegveld.

Dit alles in het belang van de gezondheid van onze vliegers. Alleen samen kunnen we het modelvliegen veilig beoefenen en veel lol en kameraadschap met elkaar beleven!

Ik hoop jullie snel weer te zien op ons modelvliegveld.

 

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge

Pagina's


 

 

Nolina
Kaasboederij van Harten Bouwbedrijf D. Hoek
RC-Modelshop  
Nolina