Nieuws

17 jun 2021
Afdeling: 
Algemeen

Beste MVW leden,

Na een korte rustperiode is het bestuur weer volop bezig met het regelen van zaken, om onze vereniging draaiende te houden. In deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

WBTR maatregelen

Velen zullen al via de media gehoord hebben dat per 1 juli 2021 de WBTR wetgeving in werking treedt. Dit houdt in dat de bestuursleden van onze vereniging hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden voor activiteiten/handelingen binnen onze vereniging. Het bestuur is nog aan het onderzoeken of we naast de KNVvL aansprakelijkheidsverzekering ook nog een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Maar daarnaast heeft het bestuur ook de noodzakelijke afspraken gemaakt (zie bijlage) voor deze WBTR wetgeving.

Nieuwe statuten en huishoudelijk reglement

Tijdens de eerst volgende Algemene Leden Vergadering (ALV), die waarschijnlijk ergens in september dit jaar gehouden gaat worden, wordt de leden gevraagd om de aangepaste statuten en huishoudelijk reglement goed te keuren. Deze documenten moeten herzien worden i.v.m. WBTR wetgeving, maar ook met het feit dat wij het aspirant lidmaatschap willen gaan invoeren. Peter de Klerk en Thom de Roode zijn hier druk mee bezig en later dit jaar volgt hier meer berichtgeving over.

Opening clubhuis

21 feb 2021
Afdeling: 
Vliegen

Beste Vliegers,

Zoals jullie weten is ons modelvliegveld al geruime tijd gesloten i.v.m. Corona maatregelen. Nu het weer beter wordt en het aantal Corona besmettingen is afgenomen, heeft het bestuur besloten om het modelvliegen op ons modelvliegveld vanaf zondag 21 februari 2021 weer te hervatten. De voorwaarde hierbij is wel dat we ons streng aan ons Corona protocol houden, zoals we dit vorig jaar ook keurig met z’n alle deden.

Het Corona Protocol is iets aangepast, o.a. is de max. limiet van 15 vliegers weer van kracht. Lees het Corona protocol even goed door, zodat je volledig op de hoogte bent van de Corona regels. Aanmelden dient ook weer via de “MVW zin om te vliegen” Whatsapp groep te geschieden.

Gisteren is een van de bestuursleden op het vliegveld gaan kijken, en het gras schijnt er goed bij te liggen en is niet extreem lang. Wel is er de laatste tijd veel met vrachtwagens over het toegangspad gereden, er zijn wat meer kuilen en er liggen enkele rijplaten. Rij dus voorzichtig, zodat er geen schade aan auto’s ontstaat.

Het bestuur zal de ontwikkelingen rondom Corona nauwlettend blijven volgen, en indien nodig bijsturen.

Ik hoop jullie weer snel te zien op ons mooie modelvliegveld!

 

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge

6 jan 2021
Afdeling: 
Algemeen

Beste MVW leden,

Allereerst wensen wij alle leden een gezond en gelukkig 2021! We hopen dat met de start van het vaccinatie programma, in de loop van 2021 weer wat meer vrijheden krijgen, en dat we de verenigingsactiviteiten weer langzaam kunnen oppakken.

Het bestuur heeft de afgelopen tijd veel online overleggen gehad, want de zaken rondom het clubhuis en het vliegveld gaan gewoon door. We kunnen melden dat we inmiddels een aantal overleggen met de gemeente hebben gehad, met als positief resultaat dat we inmiddels bezig zijn met de notaris stukken. Belangrijk is ook dat we inmiddels een zeer goede relatie met onze bovenburen (het museum) en de gemeente hebben opgebouwd.

Daarnaast hebben wij van de burgermeester van de gemeente Kaag & Braassem een officiële verklaring van geen bezwaar ontvangen met betrekking tot ons modelvliegveld. Tevens hebben wel ook een bevestiging ontvangen dat er geen extra vergunning voor het vliegveld hoeft te worden aangevraagd. Dit is positief nieuws voor de vliegers, want ons vliegveld is hierdoor een officieel erkent modelvliegveld gewoon. Wel zijn we nog in overleg over de container op ons vliegveld, maar de verwachting is dat we hier ook wel uit gaan komen.

De trage en slechte internetverbinding in ons clubhuis was altijd al een zorgpunt, maar er is nu een Ziggo kabel verbinding aangevraagd welke over elke weken aangelegd zal worden. Door de samenwerking met het museum zullen kosten voor deze aansluiting door beide gedragen worden, wat per saldo uitkomt op iets lager kosten voor onze vereniging voor een snellere en betere verbinding.

Het bestuur is nog in beraad over het tijdstip van de algemene leden vergadering (ALV). De verwachting is dat de ALV dit jaar later zal plaatsvinden i.v.m. Corona maatregelen. Onze voorkeur heeft het om geen online ALV te organiseren.

Als laatste nog een mededeling van onze Penningmeester, dat de automatische incasso voor het clublidmaatschap (en eventueel KNVvL) op 25 januari 2021 geïncasseerd zal worden.

Wij wensen de leden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

30 dec 2020
Afdeling: 
F2 Schaal

Vanwege het veelvuldige gebruik van de term 'F2' binnen onze club toch even een korte uitleg omtrent deze misvatting met betrekking tot het aanduiden van een groep scheepsmodel-vaarders. We hebben tenslotte weinig te doen in deze corona tijd waarbij vele restricties het dagelijks leven platlegd.

20 dec 2020
Afdeling: 
Vliegen

Beste Vliegers,

Zoals jullie waarschijnlijk wel vernomen hebben, gaat er per 1 januari 2021 iets veranderen in de wetgeving Modelvliegen. Dit is het gevolg van de EU-wetgeving voor drones (en modelvliegtuigen) die dan ingaat.

We kunnen als club kiezen uit twee opties;

  1. Als club een verenigings-exploitantnummer aanvragen, waarmee iedereen binnen ons club op alle erkende modelvliegvelden mag vliegen. Kosten eenmalig €23,- en jaarlijks €11,-.
  2. Iedere vlieger zijn eigen exploitantnummer aanvragen, waarmee deze op alle erkende modelvliegvelden mag vliegen. Kosten eenmalig €23,- en jaarlijks €11,-.

Omdat er flinke financiële en juridische risico’s aanzitten voor de club, wanneer zich een incident voordoet als één van de leden met het verenigings-exploitantennummer buiten clubverband vliegt, volgen wij het advies van de KNVvL om iedere vlieger zijn eigen exploitantnummer te laten aanvragen (optie 2).

Vanaf 31 december 2020 moet je jezelf bij de RDW registreren.

Klik hier voor het document van de KNVvL, waarin precies staat uitgelegd hoe je een exploitantnummer kunt aanvragen, en wanneer je een online examen noodzakelijk is.

Let op! Zonder exploitantnummer op je modelvliegtuig mag je volgens de wet na 31 december 2020 niet meer modelvliegen.

Als je vragen of hulp nodig hebt, kan je altijd even contact met de secretaris opnemen.

 

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge

Pagina's


 

 

Nolina
Kaasboederij van Harten Bouwbedrijf D. Hoek
Nolina