20 dec 2020

Aanvraag RDW exploitantnummer per 31-12-2020 noodzakelijk

Geplaatst door Thom de Roode
Afdeling: 
Vliegen

Beste Vliegers,

Zoals jullie waarschijnlijk wel vernomen hebben, gaat er per 1 januari 2021 iets veranderen in de wetgeving Modelvliegen. Dit is het gevolg van de EU-wetgeving voor drones (en modelvliegtuigen) die dan ingaat.

We kunnen als club kiezen uit twee opties;

  1. Als club een verenigings-exploitantnummer aanvragen, waarmee iedereen binnen ons club op alle erkende modelvliegvelden mag vliegen. Kosten eenmalig €23,- en jaarlijks €11,-.
  2. Iedere vlieger zijn eigen exploitantnummer aanvragen, waarmee deze op alle erkende modelvliegvelden mag vliegen. Kosten eenmalig €23,- en jaarlijks €11,-.

Omdat er flinke financiële en juridische risico’s aanzitten voor de club, wanneer zich een incident voordoet als één van de leden met het verenigings-exploitantennummer buiten clubverband vliegt, volgen wij het advies van de KNVvL om iedere vlieger zijn eigen exploitantnummer te laten aanvragen (optie 2).

Vanaf 31 december 2020 moet je jezelf bij de RDW registreren.

Klik hier voor het document van de KNVvL, waarin precies staat uitgelegd hoe je een exploitantnummer kunt aanvragen, en wanneer je een online examen noodzakelijk is.

Let op! Zonder exploitantnummer op je modelvliegtuig mag je volgens de wet na 31 december 2020 niet meer modelvliegen.

Als je vragen of hulp nodig hebt, kan je altijd even contact met de secretaris opnemen.

 

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge


 

 

Nolina
Kaasboederij van Harten Bouwbedrijf D. Hoek
RC-Modelshop  
Nolina