30 jun 2020

Corona protocol modelvliegen per 1 juli 2020

Geplaatst door Thom de Roode
Afdeling: 
Vliegen

Beste Vliegers,

Ons versoepelde Corona protocol, dat per 1 juli 2020 in werking treedt, is inmiddels door de gemeente gecontroleerd en voldoet aan de laatste noodverordening. Het nieuwe protocol zal ook in het mededelingenkastje opgehangen worden.
Belangrijkste wijzigingen zijn dat er meer als 15 vliegers aanwezig mogen zijn, en dat we ook bezoekers mogen toelaten. Mits natuurlijk de 1,5m afstand nageleefd wordt.

Elke vlieger wordt geacht om op de hoogte te zijn van dit protocol, lees het dus even goed door en stel vragen aan het bestuur als zaken niet duidelijk zijn.


Corona protocol

Beste Leden,

Na de laatste persconferentie van het kabinet op 25 juni jl. waarin versoepeling van de Corona maatregelen werden aangekondigd, heeft het MVW bestuur besloten om ook ons Corona Protocol per 1 juli 2020 iets te versoepelen.

Zoals premier Rutte in zijn toespraak al aangaf kunnen deze versoepelingen ook weer worden teruggedraaid in het geval dat het Corona virus weer toeslaat.

Het is belangrijk dat we met z’n allen op een verantwoorde manier blijven modelvliegen binnen de richtlijnen van de overheid, maar ook door het gebruik van het gezond verstand. Er zijn nog een aantal maatregelen die we als club moeten treffen om te voldoen aan alle richtlijnen, en we zullen er als club ook streng op toe zien dat deze maatregelen worden nageleefd.

 • Op het vliegveld is door de club desinfecterende handspray geplaatst, waar alle leden gebruik van mogen maken
 • Er mogen nu meer als 15 vliegers aanwezig zijn op het vliegveld (gebeurt zelden in de praktijk), maar men dient zich nog steeds vooraf in de “Zin op te vliegen” WhatsApp groep aan te melden op de dag dat men wil vlieg gaan vliegen. Het is niet de bedoeling dat je jezelf voor een aantal dagen gaat aanmelden, en houdt ook rekening met het feit dat iedereen wil vliegen. Zonder aanmelding mag je absoluut niet naar het vliegveld komen. Belangrijk voorwaarden is wel dat te allen tijden de 1,5 meter afstand nageleefd wordt. Het bestuur zal dit in de gaten houden en indien nodig ingrijpen, of besluiten om meerdere tijdsloten te gaan invoeren.
 • In de container mag zich maximaal 1 persoon bevinden, omdat anders de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden.
 • Alle auto’s dienen netjes op de parkeerplaats te worden geparkeerd, en probeer wel met een onderlinge afstand van 3 meter (bij de palen) te parkeren. Pas als het parkeerterrein vol raakt (gebeurt zelden in de praktijk) kan de afstand verkleint worden, mits de 1,5 meter afstand nageleefd wordt.
 • De modellen kunnen in de pitch langs ons veiligheidshek worden geplaatst, maar wel zodanig dat er minimaal 2 hekpalen (2 meter) tussen de modellen zitten.
 • Er mogen maximaal 5 mensen tegelijk vliegen, hierbij geldt ook weer dat op de vliegersplek elke vlieger bij een andere opvolgende hekpaal staat (2m uit elkaar). In verband met de veiligheid en het kunnen verstaan van onze vliegerstaal (landen, starten etc.) niet meer dan 2 meter afstand houden.
 • Lesvliegen kan alleen met een draadloos leraar/leerling systeem. Overpakken van een zender is uit den boze!.
 • Indien je merkt dat leden zich niet aan de regels houden, spreek deze personen hierop aan, en maak een melding bij het bestuur als men geen gehoor geeft. Deze leden zullen per direct worden geschorst!
 • Ons clubhuis zal nog steeds gesloten blijven voor vergaderingen en andere grote bijeenkomsten, omdat we de 1,5m afstand dan niet kunnen garanderen. Wel is het per 1 juli 2020 weer toegestaan om aan je hobby te werken in het clubhuis, waarbij 1,5m afstand aangehouden dient te worden en het aantal personen dus beperkt is.
 • Iedereen dient de landelijk overheidsregels 100% te volgen zie
 • https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus
 • Dus als je ziek bent of iemand in jouw gezin mag je absoluut niet naar het modelvliegveld komen.

We zijn nu al een tijdje aan de Corona maatregelen gewend geraakt en op het vliegveld is dit tot nu toe ordentelijk verlopen en heeft het bestuur niet hoeven ingrijpen. Laten we op deze wijze doorgaan en veel vliegplezier beleven!

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge


 

Nolina
Kaasboederij van Harten Bouwbedrijf D. Hoek


Honden- en Kattenvoeding

RC-Modelshop  
Nolina