12 mei 2020

Modelvliegen sinds 11 mei weer toegestaan met maatregelen

Geplaatst door Thom de Roode
Afdeling: 
Vliegen

Opstarten na Corona stop

Beste Vliegers,

Na de laatste persconferentie van het kabinet op 6 mei jl. waarin versoepeling van de Corona maatregelen werden aangekondigd, heeft het MVW bestuur in overleg met onze koepelorganisatie de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL (lid van NOC*NSF)) besloten dat wij op 11 mei 2020 weer op onze prachtige modelvliegveld kunnen gaan vliegen onder strikte voorwaarden.

Zoals premier Rutte in zijn toespraak al aangaf kunnen deze versoepelingen ook weer worden teruggedraaid in het geval dat het Corona virus weer toeslaat.

Het is belangrijk dat we met z’n allen op een verantwoorde manier het modelvliegen weer oppakken binnen de richtlijnen van het RIVM, maar ook door het gebruik van het gezond verstand. Er zijn een aantal maatregelen die we als club moeten treffen om te voldoen aan alle richtlijnen, en we zullen er als club ook streng op toe zien dat deze maatregelen worden nageleefd.

 • Op het vliegveld is door de club desinfecterende handspray geplaatst, waar alle leden gebruik van mogen maken
 • Er mogen maximaal 15 vliegers aanwezig zijn op het vliegveld, en men dient zich vooraf in de “Zin op te vliegen” WhatsApp groep aan te melden. Het gaat hierbij op volgorde van aanmelden op de dag zelf. Het is niet de bedoeling dat je jezelf voor een aantal dagen gaat aanmelden, en houdt ook rekening met het feit dat iedereen wil vliegen. Het bestuur zal dit in de gaten houden en indien nodig ingrijpen, of besluiten om meerdere tijdsloten te gaan invoeren. Zonder aanmelding mag je absoluut niet naar het vliegveld komen.
 • In de container mag zich maximaal 1 persoon bevinden, omdat anders de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden.
 • Alle auto’s dienen netjes op de parkeerplaats te worden gestald, maar wel met een onderlinge afstand van 3 meter.
 • Als je gebruik wilt maken van een tafel, stoel, bank of laadpunten dien je deze eerst grondig te ontsmetten. Maximaal 1 vlieger per tafel is toegestaan en op de banken min. 1,5 meter tussen twee personen. Let op dat ook de handvaten van de container ontsmet dienen te worden, de ketting en het toegangshek waar je deze vast wilt pakken. Of gebruik een plastic handschoen.
 • De modellen kunnen in de ptich langs ons veiligheidshek worden geplaatst, maar wel zodanig dat er minimaal 2 hekpalen (2 meter) tussen de modellen zitten.
 • Er mogen maximaal 5 mensen tegelijk vliegen, hierbij geldt ook weer dat op de vliegersplek elke vlieger bij een andere opvolgende hekpaal staat (2m uit elkaar). In verband met de veiligheid en het kunnen verstaan van onze vliegerstaal (landen, starten etc.) niet meer dan 2 meter afstand houden.
 • Lesvliegen kan alleen met een draadloos leraar/leerling systeem. Overpakken van een zender is uit den boze!.
 • Indien je merkt dat leden zich niet aan de regels houden, spreek deze personen hierop aan, en maak een melding bij het bestuur als men geen gehoor geeft. Deze leden zullen per direct worden geschorst!
 • Ons clubhuis zal nog steeds gesloten blijven.
 • Iedereen dient de landelijk RIVM regels 100% te volgen zie de bijlagen. Dus als je ziek bent of iemand in jouw gezin mag je absoluut niet naar het modelvliegveld komen.
 • Het is niet toegestaan dat er publiek aanwezig is tijdens de modelvlieg activiteiten.

De gemeente Kaag & Braassem is op de hoogte van het opstarten van onze activiteiten en heeft onze maatregelen goedgekeurd. Ik hoop dat we met deze maatregelen toch nog een gezellig vliegseizoen kunnen starten en iedereen zich kan vermaken met onze fantastisch hobby in de nieuwe 1,5 meter maatschappij!

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge


 

Nolina
Kaasboederij van Harten Bouwbedrijf D. Hoek


Honden- en Kattenvoeding

RC-Modelshop  
Nolina