17 jun 2021

MVW nieuwsbrief juni 2021

Geplaatst door Thom de Roode
Afdeling: 
Algemeen

Beste MVW leden,

Na een korte rustperiode is het bestuur weer volop bezig met het regelen van zaken, om onze vereniging draaiende te houden. In deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

WBTR maatregelen

Velen zullen al via de media gehoord hebben dat per 1 juli 2021 de WBTR wetgeving in werking treedt. Dit houdt in dat de bestuursleden van onze vereniging hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden voor activiteiten/handelingen binnen onze vereniging. Het bestuur is nog aan het onderzoeken of we naast de KNVvL aansprakelijkheidsverzekering ook nog een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Maar daarnaast heeft het bestuur ook de noodzakelijke afspraken gemaakt (zie bijlage) voor deze WBTR wetgeving.

Nieuwe statuten en huishoudelijk reglement

Tijdens de eerst volgende Algemene Leden Vergadering (ALV), die waarschijnlijk ergens in september dit jaar gehouden gaat worden, wordt de leden gevraagd om de aangepaste statuten en huishoudelijk reglement goed te keuren. Deze documenten moeten herzien worden i.v.m. WBTR wetgeving, maar ook met het feit dat wij het aspirant lidmaatschap willen gaan invoeren. Peter de Klerk en Thom de Roode zijn hier druk mee bezig en later dit jaar volgt hier meer berichtgeving over.

Opening clubhuis

Aangezien de meeste van ons een Covid-19 vaccinatie hebben gekregen, en de landelijke maatregelen het op dit moment weer mogelijk maken, heeft het bestuur besloten om op woensdag 30 juni het clubhuis weer volledig te openen, maar wel op voorwaarde dat de 1,5m afstand zoveel mogelijk wordt gerespecteerd. Ed van Pelt en Hein Mank zijn op dit moment druk bezig om de voorraden in het clubhuis weer op pijl te brengen, zodat ook de bar weer open kan. Let er wel op dat de landelijke maatregelen te allen tijde blijven gelden.

Nieuw PC in clubhuis

Nadat we begin dit jaar een sneller kabel internet hebben aangelegd, is er nu een nieuwe PC voor in het clubhuis aangeschaft, en Thom heeft deze inmiddels in ons clubhuis geïnstalleerd. Let op, je hebt nu wel een wachtwoord nodig om de pc te gebruiken. Dit wachtwoord staat aan de binnenkant van het kastdeurtje en is   mvwmvw  (in kleine letters).

Vergunning vliegveld

Nadat vorig jaar de gemeente al een verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven voor ons modelvliegveld, en vervolgens heeft aangegeven dat wij geen omgevingsvergunning hoefde aan te vragen, was alleen de container nog een twistpunt. Nadat Thom diverse malen contact heeft gehad met de gemeente en diverse tekeningen en situatie schetsen heeft aangeleverd, heeft de gemeente Kaag & Braassem een vergunning voor 10 jaar afgegeven (met optie op verlenging) voor de container op ons vliegveld. Wel dient de container bekleed te worden met hout en voorzien van een schuin dak, zodat het de uitstraling van een veldschuur krijgt. Hein Mank is druk bezig met de voorbereidingen. Met deze laatste stap is ons modelvliegveld een officieel erkend modelvliegveld geworden met een officieel postadres (kerkweg 100 Woubrugge).

Voortbestaan van ons clubhuis

Afgelopen week is er weer een overleg met de gemeente Kaag & Braassem geweest omtrent ons clubhuis. Uit een uitgebreid onderzoek is gebleken dat de betonnen paalopzetstukken van de fundering zijn aangetast en dat de reparatie minimaal €100.000,- gaat kosten. Daar boven op komen nog de €40.000,- achterstallig onderhoud. We hebben toen als verenigingen een twee sporenbeleid gevolgd. Het ene spoor was de weg via het college voor behoud van ons clubhuis, en het andere spoor was een zoektocht naar een andere locatie. Het college heeft deze week helaas besloten dat men ons clubhuis niet wil gaan opknappen, omdat het museum niet vrij toegankelijk is op de eerste etage en mede omdat de MVW het initiatief heeft getoond en een andere locatie heeft aangedragen, waar een energie verantwoord gebouw geplaatst kan worden. Hiermee gaat helaas de overname van het clubhuis door de MVW definitief niet door. Voorlopig kunnen we nog wel in ons clubhuis blijven, zolang het veilig geacht wordt.

Als alternatief hebben we een unieke kans om een compleet nieuw clubhuis te gaan bouwen in Woubrugge, maar wel in samenwerking met een vijftal andere verenigingen die een onderkomen zoeken. De gemeente draagt hier financieel aan bij en zorgt ook voor de benodigde vergunningen (en grond). Men wil het zelfde concept in Woubrugge uitvoeren, als men met het “VOL” traject in Leimuiden heeft gerealiseerd. Het bestuur is van mening dat we deze unieke kans moeten aanpakken, en serieus dit concept moeten gaan uitwerken. We zullen de leden hier ook bij betrekken, want alle goede ideeën zijn welkom!

Met deze nieuwsbrief hopen wij de leden weer volledig op de hoogte gebracht te hebben van de laatste ontwikkelingen binnen onze vereniging. Maar als er vragen zijn kan je deze altijd aan het bestuur stellen.

 

Met vriendelijke groet,

Thom de Roode

Secretaris Modelbouwvereniging Woubrugge


 

 

Nolina
Kaasboederij van Harten Bouwbedrijf D. Hoek  
    Nolina